Du er nå i administrasjonsdelen av austomelvo.com. Denne delen er kun for brukere som har tillatelse til å endre innholdet på sidene. Her følger en liten veiledning på hvordan man endrer eller legger til innhold på sidene våre.

 Verktøyet som er brukt til å lage sidene, heter Joomla. I Joomla må alle sider og artikler som lages kategoriseres i seksjoner og kategorier. En seksjon kan inneholde en eller flere kategorier, og en kategori kan inneholde en eller flere sider. Det er viktig at alle artikler plasseres i riktig seksjon og kategori for at de skal bli vist riktig. På disse sidene er det definert følgende seksjoner og kategorier:

  • Seksjon "Administrasjon": Inneholder kun kategorien "Administrasjon". Denne seksjonen og kategorien er kun tilgjengelig for brukere som har tillatelse til å endre på innholdet av sidene. Kan du lese dette, tilhører du denne gruppen.
  • Seksjon "Grannelaget": Inneholder kategoriene "Generelt om grannelaget" og "Informasjon fra styret". I kategorien "Generelt om grannelaget" er det tenkt at man plasserer informasjon om grannelaget, for eksempel hvem vi er, hvilket område vi dekker, historikk osv. Innholdet av de sidene som havner i denne kategorien antas å ville være ganske statisk. I kategorien "Informasjon fra styret" kan informasjon fra styret som skal inn på sidene legges. Dette kan være informasjon/referater fra årsmøter, evt styremøter og annen informasjon som vi måtte ønske å legge ut. Innholdet i denne kategorien vil altså endre seg hver gang vi legger til en ny artikkel.
  • Seksjon "Arrangementer": Inneholder kategoriene "St. Hans-feiring", "Krabbefest" og "Juletrefest". Artikler og informasjon om våre arrangementer plasseres altså i kategori etter hvilket arrangement det dreier seg om.
  • Seksjon "Lokale saker": Inneholder pr nå kun kategorien "Lokale saker". Her er det meningen at vi legger informasjon om saker i nærmiljøet som angår grannelaget. Blir det flere artikler om samme sak kan vi legge til egne kategorier for dette. Innholdet her vil endre seg etterhvert som det legges inn artikler.
  • Seksjon "Bilder": Inneholder artikler som brukes til å vise album.

Sidene er satt opp forskjellig avhengig av hva slags innhold som er tenkt på de. Relativt statiske sider har utforming som en enkel artikkel på en side. Dette gjelder for eksempel sider med informasjon om grannelaget (historikk o.l.), sidene som omhandler de spesifikke arrangementene o.l. Andre sider inneholder en oppsummering av flere artikler innenfor en kategori (bloggutforming). Dette gjelder bl.a. forsiden under menyen "Lokale saker".

Å legge inn eller endre artikler er relativt enkelt. Etter at du er logget inn, vil du på alle eksisterende sider få opp et redigeringssymbol øverst i høyre hjørne av artikkelen. Redigeringssymbolet ser ut som en blyant på et ark. Trykker du på dette symbolet, vil du få opp en tekstbehandler. Dersom du vil legge til en artikkel, kan du velge menyvalget "Legg til artikkel" i menyen i Administrasjonsdelen. Du vil da også få opp samme tekstbehandler.

 I tittelfeltet i tekstbehandleren settes tittelen på artikkelen. I den store boksen skrives innholdet av artikkelen. Det er en del formatteringsmuligheter i knappene i tekstbehandleren. Her kan du evt prøve deg fram. Merk "Les mer"-knappen på undersiden av tekstboksen. På sider der det vises flere artikler, er det praktisk at det bare er en kort beskrivelse av artikkelen på forsiden, med en "Les mer"-link til resten av artikkelen. Dette får man ved å skrive delen som skal stå på fremsiden først, så trykke på "Les mer"-knappen og skrive resten av artikkelen under den røde stiplede linjen som da vil vises. Husk å velge riktig seksjon og kategori i "Publiserings"-delen, og pass på at du har valgt "Ja" under "Publisert", ellers vil ikke artikkelen vises på sidene."Vis på forsiden" kan gjerne stå til "Nei" med mindre vi skal endre til bloggutforming også på forsiden. Legg gjerne inn navnet ditt i feltet "Skribentalias".

 Å legge til album krever noen flere rettigheter. Inntil videre, kan du kontakte meg dersom du ønsker å legge til et album.

 Lykke til, bare gi en lyd hvis du har noen spørsmål!

Ekstra informasjon